Prezentare

Istoric și cadre didactice

Read More

Programe de studii

Licență, masterat, doctorat

Read More

Cercetare

Centru de cercetare, revistă, publicații

Read More

Internațional

Programe de cooperare internațională

Read More

Despre noi...

Catedra de Limba și literatura engleză este cea mai mare catedră de limbi străine din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și una dintre cele mai importante din România.

Colectivul său este alcătuit din cadre didactice cu înalte competențe profesionale, specializate în domenii precum: Limba și literatura engleză, Studii americane, Traductologie, Terminologie, Interpretariat și Lingvistică aplicată. Acestea sunt, de altfel, și direcțiile de pregătire a studenților noștri la nivel de licență, masterat și doctorat.

În cadrul departamentului, atât cadrele didactice, cât și studenții beneficiază de multiple oportunități de a participa la diverse activități cu caracter academic, cum ar fi proiecte de cercetare, simpozioane, conferințe, schimburi internaționale. Revista LINGUACULTURE, disponibilă atât în variantă tipărită cât și online, este unul dintre proiectele noastre de succes, la care au contribuit cercetători de renume din țară și din străinătate, dar și absolvenți ai studiilor doctorale și de masterat.

Catedra de Limba și literatura engleză a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost înființată în 1925, când Iancu (Ioan) Botez (1872-1947) a fost numit profesor de Literatură și Civilizație Engleză.

Mai multe...

Announcements

 • Zilele Porților Deschise la Catedra de Engleză - 21-25 aprilie 2018

  Zile Deschise pozaÎn perioada 21-25 aprilie, cu ocazia Zilelor Porților Deschise organizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Catedra de limba și literatura engleză din cadrul Facultății de Litere le propune elevilor interesați următoarele activități:

  - sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 11.00
  Traduceri pentru Wikipedia. Traducătorul – creator de conţinut
  Asist. univ. dr. Sorina Postolea
  - sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 12.00
  Prezentarea programelor de licenţă ale Catedrei de Engleză: Limbi moderne Aplicate, Limba şi literatura engleză, Studii americane
  Prof. univ. dr. Rodica Dimitriu, Conf. univ. dr. Dana Badulescu, Conf. univ. dr. Radu Andriescu
  Citește mai departe...  
 • „Edit-a-thon” Wikipedia la Catedra de Engleză

  Wiki trad2Începută anul trecut, colaborarea dintre Catedra de Engleză din cadrul Facultății de Litere și platforma enciclopedică Wikipedia continuă și în acest semestru!

  În cadrul acestui parteneriat, studenții de anul al II-lea de la specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză A și B) contribuie la crearea unor noi pagini cu informații în limba română traducând diferite articole publicate pe portalul enciclopedic Wikipedia în limba engleză.

  Citește mai departe...  

Our Facebook Page