Prezentare

Istoric și cadre didactice

Read More

Programe de studii

Licență, masterat, doctorat

Read More

Cercetare

Centru de cercetare, revistă, publicații

Read More

Internațional

Programe de cooperare internațională

Read More

Despre noi...

Catedra de Limba și literatura engleză este cea mai mare catedră de limbi străine din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și una dintre cele mai importante din România.

Colectivul său este alcătuit din cadre didactice cu înalte competențe profesionale, specializate în domenii precum: Limba și literatura engleză, Studii americane, Traductologie, Terminologie, Interpretariat și Lingvistică aplicată. Acestea sunt, de altfel, și direcțiile de pregătire a studenților noștri la nivel de licență, masterat și doctorat.

În cadrul departamentului, atât cadrele didactice, cât și studenții beneficiază de multiple oportunități de a participa la diverse activități cu caracter academic, cum ar fi proiecte de cercetare, simpozioane, conferințe, schimburi internaționale. Mai multe...

Announcements

 • Testare lingvistică obligatorie engleză - Repartizarea pe săli

  road sign 361513 960 720Toți studenții de anul I de la specializări Engleză A și B (toate programele de studii - Limbă și literatură, LMA, Studii Americane) sunt rugați să consulte listele de mai jos, care conțin repartizarea pe săli pentru desfășurarea testării lingvistice din data de vineri, 11 octombrie, de la ora 14.00.

  Vă reamintim că testarea este OBLIGATORIE.

  Pentru buna desfășurare a examenului, sunteți rugați să vă prezentați în săli cel mai târziu la ora 13.45 și să aibă asupra lor un document de identitate.

  Citește mai departe...  
 • Invitație: Întâlnire cu traducătorul și traductologul Sean Cotter (S.U.A.)

  Anunt CotterVineri, 4 octombrie 2019, de la ora 10.00, în Sala Senat, toți cei interesați de arta traducerii în general și de cea a traducerilor literare în mod special sunt invitați să participe la întâlnirea cu profesorul și traducătorul american Sean Cotter. Purtând titlul Traducerea în epoca globalizării: Mateiu Caragiale în limbaengleză, evenimentul este organizat în cadrul FILIT 2019 și al Conferinței internaționale de studii românești (CISR), fiind moderat de conf.dr. Dana Bădulescu din cadrul Catedrei de limba și literatura engleză.

  Citește mai departe...  

Our Facebook Page