Prezentare

Istoric și cadre didactice

Read More

Programe de studii

Licență, masterat, doctorat

Read More

Cercetare

Centru de cercetare, revistă, publicații

Read More

Internațional

Programe de cooperare internațională

Read More

Despre noi...

Catedra de Limba și literatura engleză este cea mai mare catedră de limbi străine din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și una dintre cele mai importante din România.

Colectivul său este alcătuit din cadre didactice cu înalte competențe profesionale, specializate în domenii precum: Limba și literatura engleză, Studii americane, Traductologie, Terminologie, Interpretariat și Lingvistică aplicată. Acestea sunt, de altfel, și direcțiile de pregătire a studenților noștri la nivel de licență, masterat și doctorat.

În cadrul departamentului, atât cadrele didactice, cât și studenții beneficiază de multiple oportunități de a participa la diverse activități cu caracter academic, cum ar fi proiecte de cercetare, simpozioane, conferințe, schimburi internaționale. Revista LINGUACULTURE, disponibilă atât în variantă tipărită cât și online, este unul dintre proiectele noastre de succes, la care au contribuit cercetători de renume din țară și din străinătate, dar și absolvenți ai studiilor doctorale și de masterat.

Catedra de Limba și literatura engleză a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost înființată în 1925, când Iancu (Ioan) Botez (1872-1947) a fost numit profesor de Literatură și Civilizație Engleză.

Mai multe...

Announcements

 • Istoria SUA prin muzică folk, istoria televiziunii americane și poezie afro-americană (prelegeri)

  Săptămâna viitoare, pe 27 și 28 mai, toți studenții interesați de cultura și istoria Statelor Unite ale Americii sunt invitați să participe la o serie de prelegeri pe aceste teme susținute de lectori invitați din străinătate. Programul manifestărilor poate fi consultat mai jos.

  Vă așteptăm!

  Citește mai departe...  
 • Săptămâna europeană la UAIC: Cum să înveți și să înțelegi ce citești (Workshop)

  saptamana europeana uaic 22 mai 2019 posterMiercuri, 22 mai 2019, de la ora 14, în amfiteatrul III.10, toți studenții care doresc să își îmbunătățească abilitățile legate de învățare și înțelegerea textelor citite sunt invitați să participe la Workshop-ul Îmbunătățirea competențelor de literație – un drept și o obligație a cetățeanului european de azi. 

  Literația este definită ca o sumă de competențe care fac posibilă „utilizarea informației scrise și tipărite pentru o bună funcționare în societate, pentru atingerea obiectivelor personale și dezvoltarea cunoștințelor și potențialului individului”. În viziunea europeană actuală, competențele de literație sunt esențiale pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și promovarea unei creșteri economice sănătoase și sustenabile.

  Citește mai departe...  

Our Facebook Page