Provocarea memelor de Ziua limbii materne!

MemesMLChiar dacă susținem și promovăm învățarea limbilor străine, nu trebuie să uităm de limba maternă! Cu ocazia Zilei internaționale a limbii materne, sărbătorită în întreaga lume, la inițiativa UNESCO, pe 21 februarie 2018, te invităm să accepți provocarea lansată de un grup de organizații internaționale și să creezi o memă în limba română.

***

Ce trebuie să faci pentru a participa:

Pasul 1 – Alege o imagine

Alege imaginea pe care dorești să o folosești. Aceasta poate fi o fotografie din colecțiile gratuite de pe Internet utilizată deja în alte meme sau o imagine realizată chiar de tine. Multe platforme special concepute pentru crearea memelor îți pun oricum la dispoziție astfel de fotografii. Folosește platforme precum MemeGen sau MemeGenerator sau site-urile pe care organizatorii le-au inventariat pentru tine în această listă.

Pasul 2 – Adaugă textul dorit

Folosind platformele de mai sus sau alte resurse informatice, adaugă textul dorit în partea de sus și de jos a imaginii. Textul tău poate fi unul amuzant sau serios – te încurajăm să creezi meme care abordează tema conservării sau a revitalizării lingvistice.

Pasul 3 – Salvează și încarcă mema

Salvează imaginea și încarc-o pe platformele de socializare preferate (de exemplu, Instagram, Twitter, Facebook).

Pasul 4 – Adaugă un hashtag

♦ Adaugă hashtag-ul #MemeML

♦ Adaugă hashtag-ul limbii (#Romanian, #română)

Notă: promovarea diversității lingvistice în mediul online îți permite să poți comunica în orice limbă dorești fără a fi nevoie să traduci conținuturile pentru vorbitorii altor limbi. Cu toate acestea, dacă dorești ca mesajele tale să ajungă la un public cât mai larg, poți propune o traducere generală în secțiunea descriptivă a mesajelor tale, mai ales în cazul ideilor care nu pot fi traduse literal.

Pasul 5 - Alătură-te mișcării memelor

♦ Găsește alte persoane care au creat și distribuit meme folosind hashtag-ul #MemeML pe Instagram, Twitter sau Facebook, lasă comentarii și redistribuie aceste meme.
♦ Caută hashtag-ul corespunzător limbii române și vezi ce meme au mai fost create în limba ta maternă (#Romanian, #română).
♦ Folosind tag-uri, provoacă și alte persoane să creeze meme în limba română.

Pasul 6 - Distracție plăcută!

***

Detalii despre această campanie sunt disponibile și aici. Nu uita să distribui memele folosind #hashtag-ul campaniei!

Dacă sunteți studenți sau absolvenți ai Facultății de Litere de la UAIC și doriți ca memele voastre să fie publicate pe site-ul Catedrei de engleză, trimiteți un e-mail cu mema creată și detaliile voastre la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. La finalul campaniei (22 februarie 2018), cele mai interesante și inspirate meme primite vor fi publicate și distribuite pe acest site.

 

 

Quick links

© English Department UAIC 2022. All Rights Reserved.