Prezentare

Istoric și cadre didactice

Read More

Programe de studii

Licență, masterat, doctorat

Read More

Cercetare

Centru de cercetare, revistă, publicații

Read More

Internațional

Programe de cooperare internațională

Read More

Despre noi...

Catedra de Limba și literatura engleză este cea mai mare catedră de limbi străine din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și una dintre cele mai importante din România.

Colectivul său este alcătuit din cadre didactice cu înalte competențe profesionale, specializate în domenii precum: Limba și literatura engleză, Studii americane, Traductologie, Terminologie, Interpretariat și Lingvistică aplicată. Acestea sunt, de altfel, și direcțiile de pregătire a studenților noștri la nivel de licență, masterat și doctorat.

În cadrul departamentului, atât cadrele didactice, cât și studenții beneficiază de multiple oportunități de a participa la diverse activități cu caracter academic, cum ar fi proiecte de cercetare, simpozioane, conferințe, schimburi internaționale. Mai multe...

Announcements

 • Philologica - simpozion studențesc, ediția I

  afis philologicaVineri, 28 mai 2021, în cadrul Facultății de Litere, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut loc prima ediție a Simpozionului Studențesc Online de Lingvistică Aplicată și Studii LiterarePhilologica, adresat studenților, masteranzilor și doctoranzilor interesați de studiul limbii și literaturii. Scopul principal al inițierii acestei manifestări a fost acela de a încuraja studenții să își prezinte proiectele de cercetare într-un cadru prietenos, în vederea dobândirii abilităților academice și experienței necesare în conturarea profesiilor lor viitoare. Întregul eveniment s-a desfășurat pe platforma Zoom și a fost deschis de către prof. univ. dr. Alexandru Arnold Franscisc Gafton (decanul Facultății de Litere), conf. dr. Iulia Milică (Catedra de Limbă și Literatură Engleză) și lect. univ. dr. Roxana Vieru (Catedra de Limbă Română și Lingvistică Generală).

  Citește mai departe...  
 • Interculturalia 2021 în imagini

  BeFunky collage5 micCu felicitări și mulțumiri tuturor participanților, colaboratorilor și organizatorilor, iată câteva imagini din cadrul Simpozionului pentru studenți și tineri cercetători Interculturalia 2021!

  Clic pe imagini pentru a le mări

  Citește mai departe...